Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

Kişilerin Yaptıkları Şeyler Dört Nedene Dayanır

Kişiler;
1- Göze hitap ettiği için,
2- Kulağa hitap ettiği için,
3- Duygulara hitap ettiği için,
4- Akla hitap ettiği için harekete geçerler.

Kişiler her zaman kararlarını dört nedenden birine bağlar
1- Gözümüze hitap ettiği için,
2- Kulağımıza hitap ettiği için,
3- Duygularımıza hitap ettiği için,
4- Aklımıza hitap ettiği için.

Göze, kulağa veya duygulara dayalı olarak yaptığımız şeyler bize anlamlı gelir. Ancak bize anlamlı gelen şeyler başkalarına mantıksız gelebilir. Kişileri etkileme ve ikna etme kalıbında başarılı olmak için; onların göze, kulağa ve duygulara dayalı kararlar aldıklarını bilmeniz gerekir. Öyleyse göze, kulağa, duygulara veya mantığa hitap ettiği için bir davranış kalıbı sıralaması oluşur. Kişilerin bir şeye karar verme sürecine, ‘davranış kalıbı stratejisi’ denir.

Davranış kalıbı stratejilerinde sıralamayı oluşturan ‘Beş’ aşama mevcuttur.
• Tetikleyici Aşaması
• Harekete Geçme Aşaması
• Deneme Aşaması
• Karar Noktası Aşaması
• Sonuç Aşaması

Kişilerin ikna olması ve karar verme sürecinde farkında bile olmadan kullandıkları beş karar stratejisi vardır. Şimdi sizlerle bu sırrı paylaşacağım. Böylelikle kişilerin karar verme aşamalarında hangi süreçleri kullandığının farkında olacaksınız… Hazır mısınız?

Birincisi: Tetikleyici Aşaması; karar verme ve ikna etmemizi tetikleyen bir iç veya dış olay vardır.
İkincisi: Harekete Geçme Aşaması; çeşitli çözümler ürettiğimiz ve bunlar hakkında bilgi topladığımız bir süreçtir. Bu süreçte resim, ses, duygu veya kriterler listesini kullanırız.
Üçüncüsü: Deneme Aşaması; karar verme eylemi davranış stratejisinin en kritik aşamasıdır. Deneme her zaman için bir karşılaştırmadır. Alternatifleri temsil etmede kullandığımız resim, ses, duygu veya kriterler listesini, kafamızda bulunan resim, duygu, ses veya liste ile karşılaştırırız. Bu içsel resim, duygu, ses veya nedenler listesi bizim tarafımızdan oluşturulur ve bizi temsil ederler. Bunlar kişiden kişiye göre değişir. Ayrıca zaman içerisinde deneyimlerimizle birlikte de değişebilir.
Dördüncüsü: Karar Noktası Aşaması; kafamızda bulunan ideal resim, ses, duygu ve kriterlerimizle bize sunulanların uygun olup olmadığına bakıyoruz. Uygunluk varsa karar alıyoruz. Uygunluk yoksa bir başka alternatif üretiyoruz veya elimizdeki alternatif hakkında daha fazla bilgi topluyoruz ya da bazı durumlarda standartlarımızı düşürüyoruz ve daha azına razı oluyoruz.
Beşincisi: Sonuç Aşaması; son aşama olup, aldığımız ‘sonuç’tur. Aldığımız karara göre sonuçlar elde ederiz. Kararımızın kalitesi ve standartları aldığımız sonucun standartlarını belirler.

“Olgunlaştıkça kendimiz olmalıyız.”
Mustafa Kılınç

“İnsanoğlu; kendini algılayabilen, kendini yapılandırabilen,
kendini geliştirme ve değiştirebilme yeteneğinde
olan tek canlıdır.”
Mustafa Kılınç

NLP Lideri Mustafa Kılınç Diğer Yazıları
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube