Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

Tatil Uyanıkları

Otel havlusunu almak hırsızlık mı? Yıllık izninizi aldınız, tatilinizi de ayarladınız. Şimdi de şirket arabasıyla Ege’ye uzanmanın, kahvaltılıklardan öğle yemeğini çıkarmanın, yasak olmasına karşın bakkaldan otele içecek taşımanın hesabını mı yapıyorsunuz?

Kendinizi uyanık olarak nitelendirenlerden misiniz? Yoksa görgü kurallarından bihaber misiniz? Buyurun, kendiniz öğrenin… Tatilde de nezaketi, görgüyü elden bırakmamak için işte uzmanlardan yapmamamız gerekenler…

Evlilik, iletişim ve imaj uzmanı İnci Yeşilyurt, NLP Uzmanları Dernek Başkanı ve siyasi koç Mustafa Kılınç sorularımızı yanıtladı:

İşyerinin otomobiliyle tatile gitmek etik mi?

İ.Y. :
İşyerinin bilgisi ve onayı olmalı. Aksi durumda herhangi bir kaza anında hem işyeri hem de siz işinizi kaybedersiniz. Karşılıklı onay çok önemli burada.

M.K. :
Personelin çalışmadığı günlerde kısa süreli kaçamak halinde işyerinin aracını kullanarak tatile gitmesi etik karşılanmaz.

Otellerden havlu, tuvalet kağıdı almak etik mi?

M.K. :
Otellerde konaklama sürecinde havlu vb. eşyalar kullanmak, gerektiğinde değiştirilmesini talep etmek doğal bir davranış kalıbıdır. Ancak beraberinizde götürmek etik değildir. Bu davranışı yapan kişilerin bilinçaltın davranış kalıbında "Karşılığını somut olarak alma, beraberinde götürme dürtüsü yatar."

Kahvaltı masasından ekstra peynir cebe atmak etik mi? 

İ.Y. :
Ücretini ödemeyerek kullanmak firmaya zarardır. Siz de bedava çalışın o zaman… 

M.K. :
Doygunluğa ulaştıktan sonra yemekhane dışına çıkardığınız her şey etik dışıdır. Ancak bu kişilerin içsel dünyalarında "Yetersizlik" "Kıtlık" inancı olduğunda bu eylemleri yaparak etik dışına çıkarlar. Yaptıklarının doğru olmadığını bilirler ancak kendilerine engel olamazlar.

Havuzu duşa girmeden kullanmak etik mi?

İ.Y. :
Güneş kremi, ter ve bunlarla oluşan kirimizi havuz yoluyla başkalarına bulaştırma hakkımız yok. Biraz saygı…

Ege ve Akdeniz bölgesindeki iş toplantılarına gidip bütün günü denizde geçirmek etik mi? 

İ.Y. :
Masrafını işyerinin karşıladığı ve amaca aykırı kullanılan her gider etik olarak çalmak ile eşdeğerdir. 

M.K. :
İş toplantısını amacı; beklentileriniz kısacası ne alacağınızı ve ne vereceğinizi bilmiyorsanız orada denize görmek etik'tir. Çünkü kişilerin "ALGISI HER ZAMAN AMACI TAKİP EDER" kişinin algısı iş toplantısını tatil olarak kodlamışsa Etik'tir. Amacı olan için ise Etik değildir...

Tatil için kiralanan arabayı zamanında teslim etmemek etik mi?

M.K. :
Kiralanan her ne ise onu amacınız doğrultusunda ve süresinde kullanamıyorsanız bu sizin "Kendinizi Yönetemediğiniz Anlamına Gelir" kendisini yönetemeyen bireyler hayatlarının kumandasını başkalarına teslim etmiş demektir.

İçeceklerin paralı olduğu otellere marketten alınan içecekleri sokmak etik mi?

İ.Y. :
Fiyatı fahiş olsa bile önceden sorun ona göre konaklayın

M.K. :
Herkes bütçesine göre tatil bölgesi, yıldızlı, yıldızsız bir yer seçer. Eğer siz yıldızlı bir otelde kalıyor ve marketten herhangi bir şeyle içeri giriyorsanız bu davranış,"etik olmamakla" birlikte "50 kuruşluk suya 10 TL verecek kadar aptal değilim" yaklaşımıyla hareket edenlerin sayısı da çoktur.

Oteldeki buzdolabındaki içecekleri tüketip, şişeleri çay, su gibi sıvılarla doldurmak etik mi?

İ.Y. :
Hiç kimse kandırılmayı hak etmiyor. Bunu yapan kişinin ahlak sorunu var demektir.

M.K. :
Almadan vermek sadece Allah'a mahsustur. Bu davranışın kişilikle örtüşen bir tavrı olmamakla birlikte etikliğin üstünde bir anlam taşır.Mini bar dışındaki bir şeyi kullanmak zorunlu değildir. Zevk işidir. Kendini gerçekleştirmiş bireylerin dışında "Yetersizlik" mutlaka zarar vermeliyim" düşüncesine sahip olan kişiler bunu yaparak kendilerini kârda hisseder. Asla etik olmamakla birlikte "Sorunlu" kişi davranış kalıbıdır.

Tatil köylerindeki kol etiketlerini hiçe sayıp karşılığı verilmemiş tüm hizmetlerden yararlanmak etik mi?

İ.Y. :
Kurum maliyeti asmasa zaten o hizmeti verirdi. Aynı kurumun sahibi olduğunuzu düşünerek hareket etmeliyiz

M.K. :
Kişiler bazen araya sıkışmayı, bir takım şeyleri beleşe getirmeyi kâr olarak, uyanıklık olarak algılarlar. Burada asıl sorun kişinin farkında bile olmadan kendine verdiği "YANLIŞ ALGI" "YANLIŞ İNANÇ" ve "YANLIŞ DAVRANIŞ KALIBI" programlamasıdır. Bu kişilerin bilinçaltlarında uzun vadeli kazanım ve bedel ödeme yerin kısa vadeli kazanç ve kolaya kaçma," kazan-kaybet" kalıpları mevcut olup etik değildir.

Otellerin mutfaklarına dalarak ekstra yiyecek talep etmek etik mi?

İ.Y. :
Hastalık ve bebek ihtiyaçları bile görevli aracılığı ile iletilmelidir. Misafirsiniz, ev sahibi değil

M.K. :
Ekstra talepte bulunmak; kişilerin kendileri doymuş olmalarına rağmen "DUYGULARININ AÇLIĞINI" gösterir. Garantili yaşamayı alışkanlık haline getiren kişiler "Daha fazla garanti" "Depolama" "Saklama" ihtiyacı içinde olurlar.

Berivan Tapan / Aktuel.com.tr

NLP Haberleri
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube