Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

Yurt hayatına hazır mısınız?

Üniversite dönemindeki yurt anıları hayat boyunca unutulmaz. Ancak geçmişe bakınca gülüp geçtiğimiz kimi durumlar, yaşarken canımızı çok sıkmış olabilir. Yurtta kalacaksanız bazı şeyleri bilmenizde ve önlem almanızda fayda var. İşte ödüllü eğitim sitesi Student Wire’den işleri kolaylaştıracak birkaç öneri.

YURDU ERKENDEN KEŞFET
Kampusa ilk gittiğinde, yurda alışman biraz zaman alabilir. Çamaşırhanenin olduğu yeri, nereden yemek yiyebileceğini keşfetmek için kendine zaman tanı. Bazı yurtlarda oda içinde duş yer almıyor. Odana en yakın duşu bulmak ve tam olarak nelerin gerekebileceğini belirlemek çok önemli.

DIŞARI ÇIK
Yurtta odana kapanmak klostrofobik hissettirebilir. Dışarı çık, bahçede yürü. Bu hem okula daha kolay alışmanı sağlayacak, hem de yurt odasında geçirebileceğin kötü zamanların üstesinden gelmene yardımcı olacak.

ODANI ERKENDEN ORGANİZE ET
Odanı toplamak için yılın başından itibaren belli zamanlar belirle. İşine yarayacak eşyaları kolay ulaşabileceğin yerlerde tut. Kışın giyeceğin botlarını, montunu yatağın altına ya da gardıroba koymakta fayda var. Daha yılın başından oda düzenini tutturmazsan, dağınıklığın içinde laptopunun şarjını bulamayıp, sınava çalışamayabilirsin.

ODANA BİR KARAKTER VER
Yaşadığın yeri benimsemeden orada mutlu olamazsın. Odana hoşlandığın bir görünüm ver, ruh kat. Sevdiğin oyuncunun posterini duvara asabilir, lisede kazandığın madalyaları sergileyebileceğin bir köşe oluşturabilir ya da güzel, fonksiyonel bir kitaplık kurabilirsin.

KOMŞULARINI TANI
Birkaç yıl boyunca yan odanda yaşayan öğrenciyi tanımadan yurttan ayrılmak istemiyorsan, ilk günlerden yandaki odaya git ve kapısına tıklat. Diğer öğrencilerle tanışmaktan korkma, başın sıkıştığında sana yardım edebilecek arkadaşlar genelde komşu odadan çıkar.

ODA ARKADAŞININ KİM OLDUĞUNU BİL
Her sabah yanındaki yatakta uyanan birinin kim olduğunu bilmek çok önemli. Onunla ilgili gerekli bilgileri al. Cep telefonunu, mail adresini, ailesinin nerede yaşadığını öğren. Odaya biriyle geleceksen, oda arkadaşını bilgilendir. Oda arkadaşının o gün önemli bir proje üzerinde çalışmadığından emin ol. Bu tür şeylerde karşılıklı saygı, iyi bir yurt hayatının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Sen de ona kim olduğunu göster. Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını, saat kaçta yatıp ne zaman kalktığını başta konuşmakta fayda var. Sen ve o birbirinizin kurallarını ilk zamanlardan bilirseniz, ilerde yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilirsiniz.

YURT SORUMLUSUYLA TANIŞ
Yurda gittiğinde yapacağın ilk işlerden biri de yurt sorumlusuyla görüşmek olsun. Kuralları öğren, gerekli iletişim bilgilerine sahip olduğundan emin ol. Yaşayabileceğin sorunlarda yurt sorumlusunun seni önceden tanıyor olması, problemlerin üstesinden daha kolay gelmeni sağlar.

ALTIN KURAL: SAYGI GÖSTER, KARŞILIĞINI GÖR
Bu ifade çok klişe gibi gelebilir. Ancak yurt hayatında işe yarar. Belki senin sabah erken saatlerde dersin yok ve müziğin sesini açıp çılgınlar gibi dans etmek istiyor olabilirsin. Fakat bu, sabah 8.00’de dersi olan yan odadaki öğrenciyi rahatsız edebileceğin anlamına gelmez. Aynısı karşı taraf için de geçerli. Sen bencilleştikçe, karşındaki de aynı tepkiyi verir. Altın kurala uymakta fayda var.

MAHREMİYET BİRAZ ZOR OLABİLİR
Yurtta kalmayı kabul ettiysen evinde odan için sana gösterilen mahremiyeti bekleme. Duş aldıktan sonra bornozunla dolaşmak isteyebilirsin. Bu oda arkadaşına bağlı olmakla birlikte her zaman pek mümkün değil. Yurtta yaşamaya başladığında buranın evin olmadığını ve evdeki mahremiyetinin geride kaldığını aklından çıkarmamanda fayda var.

HER TİP İNSANA KARŞI HAZIRLIKLI OL
Herkes senin karakterine sahip olmayabilir. Odana davet ettiğin birinin çok dağınık ya da umursamaz olma ihtimaline karşı kendini hazırla. Kavga etmek yerine başka yollarla onu odandan uzaklaştırmaya çalış. O kişiyi odanda olmadığı sürece çok seviyorsan, başka yerlerde buluş. Üniversitenin yemekhanesi, kafesi ya da yakın bir yer bunun için uygun olur. Üniversite hayatın boyunca sadece dağınık kişilerle değil, her türlü karakterden insanla karşılaşabilirsin. Buna hazırlıklı ol.

NLP Haberleri
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube