Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

YOKSUL ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80’İNİN İNTERNETİ YOK

OECD’nin 65 ülkeyi değerlendirdiği öğrencilerin internete erişimi raporuna göre, Türkiye’de yoksul öğrencilerin yüzde 21.48’inin evde internete erişimi bulunuyor. En dezavantajlı öğrencilerin yüzde 50’si ise sadece okullarında girebiliyor. 

OECD sosyo-ekonomik açıdan avantajlı ve dezavantajlı 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin internete erişimleriyle ilgili önemli verilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. Buna göre Türkiye’de yoksul öğrencilerin sadece yüzde 21.48’i evde internete erişebiliyor. Üst gelir grubu ailelerde ise bu oran yüzde 85. Türkiye, farklı sosyo-ekonomik düzeydeki öğrencilerin evde internete erişimleri açısından makasın en çok açık olduğu ülkeler arasında yer alıyor. 

ÜST GELİR GRUBUNDA FARK ÇOK AZ 

İskandinav ülkeleri, Hong Kong, Hollanda ve İsviçre gibi üst gelir grubu ülkelerde yoksul çocukların yüzde 98’i evlerinde de internete sahip. Gelişmiş ülkelerde, iki grup arasındaki fark çok küçükken, düşük ve orta gelir grubundaki ülkelerde fark büyüyor. Türkiye, hem yoksul hem de maddi durumu iyi çocukların internete erişim oranında Tayland, Meksika, Vietnam, Peru, Kazakistan ve Endonezya hariç tüm ülkelerin gerisinde kalıyor. 

YOKSUL ÇOCUKLAR VİDEO OYUNU OYNUYOR

Rapora göre 42 ülkeden 21’inde dezavantajlı çocuklar internette daha fazla zaman geçiriyor. Ayrıca dezavantajlılar onu, avantajlılara göre daha bilinçsiz kullanıyor. Yoksul ailelerin çocukları ağırlıklı olarak mesajlaşma ve video oyunlarıyla zaman geçirirken, avantajlılar e-maillerini okuyor ya da haberleri takip ediyor. Türkiye’de fark gelişmiş ülkelere göre biraz daha az olsa da video oyunlarında yoksul öğrenciler, avantajlılara göre fazla vakit harcıyor. 

EŞİT ERİŞİM EŞİT FIRSAT DEMEK DEĞİL 

Raporda, yoksul ve avantajlı çocukların internete erişiminde aralarındaki fark azaltılsa bile, bunun öğrencilere eşit fırsat sunmayacağı vurgulanıyor. Çünkü dezavantajlı çocuklar, teknolojiyi fırsatlar için kullanma konusunda geride kalıyor. Avantajlı öğrenciler ise interneti gelecekleri için verimli bir araca dönüştürme konusunda daha başarılı. 

OKULLAR KRİTİK ÖNEME SAHİP 

Özellikle düşük ve orta gelir grubu ülkelerde ailesi yoksul öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişiminde okullar çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye’de en dezavantajlı grupta yer alan öğrencilerin yüzde 50’si internete sadece okullarında girebiliyor. Meksika’da bu oran yüzde 45, Ürdün’de yüzde 40, Şili ve Kosta Rika’da ise yüzde 38 civarında. Raporda Türkiye’de okulların yoksul öğrencilerin internete erişimi konusunda özel bir misyon üstlendiği ülkeler arasında sayılıyor. 

NLP Haberleri
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube