Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

Başarılı Girişimcinin 15 Altın Stratejisi

Dünyada bir insan bir şeyi yapabiliyorsa onu siz de yapabilirsiniz? Bunun için ihtiyacınız olan şey “Nasıl”ı bilmek.

Sizi girişimlerinizin sonucunda “Başarı yoluna” götürecek olan “15 Nasıl” stratejisini sunmanın hazzını yaşıyorum.Her zaman olduğu gibi seçim sizin.

GİRİŞİMCİNİN BAŞARIYA GİDEN YOLDAKİ 15 ALTIN STRATEJİSİ

1-Borç Hastalığa Benzer
Borcunuzu geri ödemeyi uzun bir süreye yaymak sizi yiyip bitirir ve zamanı boşa harcamanıza neden olur. Ne pahasına olursa olsun girişiminiz sırasında borçtan kaçının; ama girişiminizi gerçekleştirmek için mutlaka borç almanız gerekiyorsa, çok yüksek miktarda borç alın ki bu borç sizin değil, bir başkasının hastalığı olsun.

2-Sermaye Ortağı Almadan Önce İşinizin Sağlamlığını Kanıtlayın
Tabii eğer sermaye ortağı olacaksanız. İşinizin sağlamlığını kanıtlamak, size işletme karı sağlayan ve sizi başka potansiyel müşteriye kendi isteğiyle tavsiye etmeye hazır olan, mutlu bir müşteriye sahip olmak demektir. Bu basit temel, gelecekle ilgili ümitleri olan her girişimci için ilk aşamadır.

3-İyi Bir Fikri, -Yeteneğinizi Kullanarak Ama Yükümlülük Yaratmadan- İşe Dönüştürün
Yani, İngiltere’de ve Avrupa’da serbest sözleşmeli çalışma yeteneğinizi kullanmalı ve işsizlik, emeklilik ya da uzun dönemli diğer hak ve yardımlar gibi yükümlülükler oluşturmayacağınızı garanti etmelisiniz.

4-Bulunduğunuz Yerdeki Yetenekli Kişileri İşe Alın veya Bu Kişilerle Sözleşme İmzalayın
Evet, evlerinde veya bağlı oldukları kurumda çalışabilirler, ama mutlaka, belli bir buluşma noktasına kolayca ulaşabilecekleri bir mesafede olmaları gerekir.Bu, hiç beklenmedik anlarda ortaya çıkacak sorunlara çözüm arayan ve bulan farklı yeteneklere sahip kişileri bir araya getirmenizi mümkün kılar.

5-Yetenekli Kişi, Sizin Fikrinizi Sizin Yapabileceğinizden Daha İyi Uygulayan Kişidir
Eğer bir işi yapmak üzere işe aldığınız veya görevlendirdiğiniz kişinin o işi sizin yapabileceğinizden daha kötü yaptığını görürseniz, yanlış kişiyi seçmişsiniz demektir. Öte yandan, işi başka birine anlattığınızda fikir veya uygulama daha iyiye gidiyorsa, aradığınız yeteneği bulmuşsunuz demektir. Bu konuda ödün vermeyin.

6-Büyümek İçin Asla Yeni Eleman Almayın
Aksine, işinizi büyütmeden önce ekibi harekete geçmeye hazır hale getirin. Aksi takdirde, çaresizlik içinde “bu işi yapabilecek herhangi biri”ni seçersiniz ama doğru insanları gözden kaçırmış olursunuz.

7-İş Hayatında Önemli Olan Şey İşin Kendisi veya “İşi Korumak” Değildir
Öncelikle önemli olan kardır ve sonra da bu karla ilişkilendirebileceğiniz yetenektir.

8-Aslında İş Yapmanın En Önemli Yanı Kar Etmek Değil, Kar Marjıdır
Çünkü kar marjı, ciddi bir çıkmaza giren her iş (şirket) için en gerçek savunma aracıdır.Eğer kar marjı buharlaşırsa, nakit rezerveniz ne kadar olursa olsun işinizi kurtaramazsınız.

9-İş Görüşmesi Yapmayı Öğrenin
Ve görüşmelerinizin kazan-kazan mantığında gerçekleşmesi, yani yani basit anlamıyla bu görüşmeden, hem sizin hem de görüştüğünüz tarafın kazançlı çıkması için ne yapmanız gerektiğini bilin. Böylece işle ilgili herkesle (personel, sağlayıcılar, müşteriler ve hissedarlar) aranızda iyi niyet temeline oturan uzun süreli bir ilişki oluşur ve bu ilişki, herkesin karlı çıkacağı yeni fikirler ve yeni iş olanaklarının ortaya çıkmasını sağlar.

10-Kendinize Bakın
Çünkü siz olmazsanız, bu işin hiçbir anlamı kalmaz. Bu yüzden sizin için en gerekli olan öğeyi, yani kendinizi koruyun.

11-İşinizi Sevmiyorsanız, O İşi Bırakın
Yani başarılı bir iş kurmuş olsanız bile artık bu işi yapmaktan zevk almıyorsanız, şirketinizi devredin, o işi bırakın ve yolunuza devam edin. Çünkü motivasyonunu yitirmiş bir iş sahibi olacağınız için, şirketiniz zaten çok fazla yaşamayacaktır. Bu yüzden işinizi satın, devredin ve yapacak yeni bir şey bulun.

12-İşinizi Akıllıca Büyütün
Ve her elemanın veya etkin bir elemanın (daima serbest çalışan kişilerin çalıştıkları süre göz önüne alınır) gerçekleştirmesi gereken bir yıllık gelir hedefi, örneğin kişi başına 100.000 TL, belirleyin ve brüt geliriniz arttıkça bu tutarı sürekli olarak artırın. Bunu yaparsanız daha becerikli ve daha verimli bir çekirdek kadroya sahip olursunuz. Bunu yapmazsanız, iş riskiniz fazlasıyla artar.

13-Yöneticilerinizi Yönetin
İşiniz belli bir büyüklüğün de ötesine geçince, yöneticilerinizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadıklarına karar vermenizi sağlayacak bir mekanizmaya ihtiyacınız olacak. Bu amaçla kullanılacak en ,y, mekanizma, ekip üyesi veya personel değerlendirme yöntemidir. Şunu unutmayın ki bu değerlendirme tüm ekibiniz, yani serbest çalışanlar, yükleniciler, acenteler ve (eğer varsa) tüm gün çalışan herkes için geçerli olmalıdır. Bu sürekli değerlendirme sürecinin sonucu olarak yöneticilerinizin herhangi bir zayıflığı saptama ve derhal gerekli önlemi alma yeteneklerinin gelişmesi ve bunu uygulamaları, yöneticilerinizin becerilerini değerlendirmek için kullanabileceğiniz en iyi mekanizmadır. Öyleyse bunu kullanın.

14-Tehlikeli Amaçlardan Kaçının
Kurduğunuz işi veya şirketi en geç üç yıl içinde x milyon pound veya dolara satmak gibi kesin bir hedefiniz olmasın. Bu sadece kötü bir fikir üzerinde gereğinden fazla çalışmanıza ve/veya sürekli kötü kararlar vermenize neden olur. Bunun yerine yapmaktan zevk alacağınız ve size hem nakit akışı hem de kar sağlayacak,harika bir iş kurmayı hedefleyin. Bunu gerçekleştirirseniz günün birinde biri gelip, kurduğunuz işi çok büyük paralar karşılığında satın almak isteyecektir.

15-Güçlü Bir Marka Oluşturun
Fiyat markanızı ve dolayısıyla kar markanızı koruma yeteneğiniz markanızın gücüne bağlıdır çünkü markanız dışında ne yaparsanız yapın, yaptıklarınız kopyalanabilir.

NLP Haberleri
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube